Friday, February 11, 2011

If You Wanna Be My Lover

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu,

If you want my future forget my past,
If you wanna get with me better make it fast,
Now don't go wasting my precious time,
Get your act together we could be just fine

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.

What do you think about that now you know how I feel,
Say you can handle my love are you for real,
I won't be hasty, I'll give you a try
If you really bug me then I'll say goodbye.


Siapa tahu lagu ni? Kalau tidak tahu, pergi cari sendiri kat internet, Tuah tidak mahu cakap. Lagu ni dah lama tapi masih hijau, evergreen. Group yang punya lagu ni asal Britain. All girls. Lagu ni sahaja yang Tuah minat dari group mereka ni. Sebab rentak dan lirik lagu bagus.

Kalau tengok lirik lagu ni rasanya macam boleh guna untuk bagi tahu pasangan kita yang kawan kita sangat penting dalam hidup kita. Jangan dia nak merajuk atau marah bila kita consider our friends more than them. Kan?

Lagu ni juga boleh guna untuk bagi tahu yang jangan pernah cuba untuk mengubah siapa kita sebelum mereka kenal kita. Tapi, kalau kita nak sendiri baru kita berubah, ikut suka hati kita. Kalau tidak setuju you are free to go. We can find another.

Satu lagi, kalau nak masa depan kita jangan sibuk nak tahu masa lampau kita. Kenapa mahu dikenang masa lampau yang tak begitu kita sukai. Yang kita suka bolehlah kita kongsi bersama. Yang tak seronok tak payahlah. Kan?

Sebenarnya Tuah tengah dengar lagu ni ulang2 24 jam. Sampai budak rumah kata sudah bosan asyik ulang2 lagu yang sama. Haha. Nak buat macamana? Lagu yang best mesti ulang2.

Entahlah.




p/s: masa cuti nak habiskan 6 novel dalam 6 hari, hari ni baru habis 4, itu pun rasa dan berpinar mata ni..huhu
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu.

3 comments:

  1. lgu ni lg lm dr lg2 mz la tuah.
    15 thn kot! haha

    ReplyDelete
  2. salam =P
    between 10-15 years ago, i think.
    so mz bundarkan la kepada 15 thn. hahaha

    ReplyDelete

Write a great comment, not the good one, thanks!