Saturday, July 17, 2010

Si Misai Kontot Yang Mantap!

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu,

E-mel ini telah Tuah terima minggu lepas, bercerita mengenai seorang manusia yang kini diangkat menjadi musuh dunia kerana kononnya telah melakukan tindakan kejam terhadap orang2 Yahudi antaranya melalui Holocoust yang sehingga kini tidak diakui kebenarannya oleh banyak ahli sejarah dunia.

Memang telah banyak tempat menyiarkan benda yang sama ini. Tuah sendiri pernah jumpa artikel ini masa zaman sekolah menengah dahulu. Tetapi, Tuah postkan di blog ini dengan mudah2an kita mendapat ilmu yang bermanfaat daripadanya. Paling tidak pun kita tahu cerita dari sisi lain bagi seorang yang bernama Adolf Hitler ini. Enjoy!

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu menunggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau.Hitler juga sering bertemu dengan para ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir.

~Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy~

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi.
~Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds~

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangnya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran dalam surah Al-Qamar (54:1) yang bermaksud:  
Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi.

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

***
Pada Tuah, Hitler merupakan hero pada orang2 Jerman pada masa pemerintahannya. Memanglah dalam sejarah dia begitu kejam membunuh mereka2 yang menentangnya, tetapi kebanyakan cerita dalam sejarah barat tidak boleh dijadikan penyandarnya.

Hal ini kerana mereka yang menang yang akan menulis sejarah. Oleh kerana pihak yang tidak menyukai pemerintahan Hitler yang telah memenangi Perang Dunia Ke-2, maka pastinya mereka akan menyatakan yang Hitler itu kejam dan mereka itu yang baik.

Wallahualam.


Sincerely by,
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhu.

5 comments:

 1. Sebarkan research ini demi keadilan.Sekurang2nya beliau adalah penentang yahudi dari Barat.Ini asyik barat sokong yahudi aje!

  ReplyDelete
 2. Terima kasih atas maklumat yang menarik ini. Namun, bagi seorang Muslim, kita harus skeptikal dalam menilai dan menerima sesuatu maklumat. Setakat pembacaan, analisis dan menulis selama 7 tahun berkenaan gerakan Yahudi Antarabangsa, saya yakin penulis tersebut telah terperangkap dengan salah satu maklumat benar tapi kecil bagi melindungi/ menutup maklumat benar tetapi besar oleh gerakan Yahudi Antarabangsa.

  Berkenaan Holocaust sebagai contohnya, ia dirancang dan dilaksanakan melalui Hitler Jerman bagi menyokong pembentukan negara Haram Yahudi di bumi Palestin. Kenapa begitu? Ringkasnya, sungguhpun Zionis bersepakat untuk membentuk negara haram Yahudi di Palestin yang mengumpulkan bangsa Yahudi dari seluruh Dunia, namun ia tidak mendapat sambutan yang memberangsangkan dari bangsa Yahudi. Justeru, antara kaedah yang digunakan oleh Zionis ialah mencetuskan Holocaust. Kesannya, bangsa Yahudi sedar perlunya mewujudkan negara bangsa Yahudi. Ceritanya panjang, tetapi dipendekkan sahaja disini.

  Berkenaan Hitler membenarkan solat dan sebagainya terutamanya ikrar atau sumpah. (jika ia benar-benar berlaku), ia tidak lain hanyalah tipu daya atau muslihat sahaja, agar tentera Muslim mentaatinya. Lihatlah bagaimana Kamal Attarturk menipu para ulama menyokong beliau sebelum beliau berjaya menguasai Turki dan menjatuhkan khilafah Uthamaniah, cara yang sama digunakan. Contoh yang lain, mari perhatikan ikrarnya: "Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku”... adakah ikrarnya untuk mentaati, hidup mati untuk Islam? tidak, melainkan untuk kepentingan Hitler itu sendiri.

  Berkenaan terdapat persamaan dengan Islam, mari kita perhatikan hadis RasuluLLAH ini:

  Rasulullah SAW kepada para sahabatnya radhiallahu ta’ala anhum: “Kami duduk di sisi Rasulullah SAW , maka beliau membuat satu garis lurus di depannya demikian, dan berkata: ‘Ini adalan jalan Allah Azza wa Jalla’. Kemudian beliau membuat garis-garis di sebelah kanan dan kiri garis lurus tersebut, dan berkata: ‘Ini adalah jalan-jalan syaitan’. Kemudian beliau meletakkan tangannya pada garis lurus yang ada di tengah-tengah dan beliau membaca ayat :

  “Dan bahwa (yang Kami perintahkan) ini adalah jalan-Ku yang lurus, maka ikutilah dia; dan janganlah kalian ikuti jalan-jalan (yang lain), karena jalan-jalan itu mencerai-beraikan kalian dari jalan-Nya. Yang demikian itu diperintahkan Allah kepada kalian agar kalian bertaqwa”.(QS. Al An’am: 153). (Hadits Sahih dari jalan sahabat Jabir bin abdillah, Abdullah bin Mas’ud, Abdullah bin ‘Abbas Radhiallahu Ta’ala anhum.Lihat takhrijnya dalam Kitab Kami : Al Junnah fi Takhrijis Sunnah , Hal 5-8).

  Apa yang saya maksudkan ialah, batil selalunya bersentuhan dengan hak, namun batil tidak boleh dikatakan sebagai hak. begitu dengan dengan pelbagai fahaman seperti sosialisme, liberalisme dan sebagainya.

  Akhir sekali kita perlu berhati-hati dalam menerima maklumat, kerana dalam dunia sekarang bukan Muslim yang pakar dalam sejarah Muslim. Kebanyakan sejarah ditulis dan kuasai oleh orang bukan Islam termasuklah para orientalis. perhatikanlah bagaimana mereka menipu atas kebutaan umat Islam sendiri. Cuba rujuk penipuan dalam buku tulis Esposito sebagai contohnya, yang bertajuk ancaman Islam. Belum lagi kita membincangkan isme-isme yang ada, membincang tentang Islam. Justeru, berhat-hatilah. Sebagaimana firman ALLAH:

  "Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan".(Surah al-Hujurat, ayat 6)

  Wallahu alam

  Wassalam

  ReplyDelete
 3. salam Lola MK,
  setuju eh,
  cantik lah!


  salam IR Mustafa Kadir,
  insyAllah Tuah tengah cuba sebarkan,
  tolong sebarkan sama,
  bukan demi menaikkan atau membersihkan nama hitler atau nazi,
  tapi demi menunjukkan yang Yahudi ini evil,
  supaya masyarakat dunia mengetahuinya,
  dan mengambil ikhtibar darinya...


  salam MFI,
  memang betul,
  kita tidak sepatutnya terima bulat2 artikel atau reserach yang mungkin betul mengenai kaitan Nazi dan umat Islam di masa itu,
  mungkin ini bertujuan memburukkan nama ummat Islam yang dikatakan pengganas malah memilih untuk bersepakat dengan Nazi membunuh Yahudi dengan kejamnya...

  Dan bagi Tuah,
  tindakan Nazi membunuh Yahudi yang tidak bersalah bukan sahaja salah,
  malah tidak bertepatan dengan Islam,
  mungkin kalau Holocoust itu betul,
  Nazi hanya mahu menggunakan sokongan umat Islam ketika itu untuk melebarkan lagi kuasanya dan empayarnya di atas muka bumi,
  mungkin,
  waAllahualam...

  tapi,
  artikel ini cuma sebagai ilmu sejarah yang mana tidak terdapat dalam sejarah dunia yang di tulis oleh sejarawan Barat,
  sebagai penaik semangat kepada umat Islam untuk membantu rakyat Palestin mendapatkan kembali tanah Palestin dari jajahan Yahudi,
  isyaAllah...

  ReplyDelete
 4. Article ini masih dikira bahan mentah untuk kita olah, mahu diterima, ataupun mahu ditolak. Yang pasti ia satu kupasan dengan wavelength yang berbeza dengan mainstream.

  Mahu ditolak? Mahu diterima? Yang pasti sabda Allah masih firman tertinggi. =)

  ReplyDelete

Write a great comment, not the good one, thanks!