Tuesday, March 3, 2009

Joget Sikit Boleh?!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Masa tengah berkemas isi external HD semalam nak buang sikit mana yang boleh dibuang, iyelah 160G dah tinggal kurang 10G, laptop ni pun tinggal tidak sampai 5G je. Apatah Tuah isi banyak2 Tuah sendiri tidak tahu. So, while berkemas Tuah jumpa 2 video ini. Video pertama ni Tuah dengan adik bongsu, Syed Muhammad Hafizulamin, yang masa tu berusia 5 tahun, but now dah 8 tahun.

Scene ni dalam bilik parents kami. Benda ni memberi 2 memori indah buat Tuah. Firstly, mestilah memory dengan adik bongsuku yang amat dirindui ini (well, dah 7 bulan tidak jumpa). Susah juga mula2 nak ajar budak kecik ni joget ni. Tapi, lepas Tuah tengok dia bersemangat sangat nak belajar, so, Tuah ajarlah dia. Lepas dah pandai (ok la tu ape?), Tuah decide nak videokan sebagai kenangan kalau Tuah pergi tempat yang jauh like now.

Secondly, kenangan dengan kawan2 kat sekolah dan matrix dulu. Joget ni Tuah belajar masa form 4. Pukul 2 pagi masa tu kami buat function kat belakang sekolah, di zaman jahiliyah Tuah dululah. Joget ni bukan sekadar joget biasa. Ia sebagai satu cara bertanding, siapa paling laju dia menang. Lepas habis sekolah, Tuah masuk matrix dan masa orientasi, Tuah ajar budak2 ni joget ni, sebab boring menunggu budak freshmen ni ada ceramah. So, in the mean time, we'll as facilitator kat belakang pun main la game ni. Mula2 2 orang je, Tuah dengan seorang budak yang baru belajar ni. Tapi, lepas itu seorang2 nak belajar. At the end, dekat 20 couple gak, semua lelakilah, yang fight. Tapi, as pioneer kat situ, Tuah menang last sekali. Sayang tiada video untuk scene itu.


Joget Sultan - Al-Tuah Al-Shahab

Video yang kedua ni pulak kenangan dekat matrix, dengan kawan2 sepraktikum H2P1 dan lecturer English kami, Madam Azian. Sebenarnya tarian ni part of drama yang group Tuah kena persembahkan dalam English class. Sebelum itu ada poem and song. Untuk drama ada girls sekali, tapi masa part joget Tuah mintak boys je. Ada 2 scene dance, tapi Tuah jumpa yang ini je. So, have fun gila lah kami masa itu. Siap Madam Azian suruh ulang part joget je lepas drama ni dah habis. Tuah kat tepi kiri, tengah2 Firdaus a.k.a. kaduk dan yang kanan Hilmi. Lagunya Li Vin La Vida by Ricky Martin.


English Dance - LivinLa Vida Loca - Al-Tuah Al-Shahab

Tujuan Tuah tunjuk 2 video ini bukan nak promote diri, cuma nak mengenang memori lama bersama adik dan rakan2 lama.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

1 comment:

  1. Boley wat masuk ospek n malam budaya nih joget tuah alasahab ;-)

    ReplyDelete

Write a great comment, not the good one, thanks!